Om mig

Om mig

Jag heter Frida Johnson och arbetar som legitimerad fysioterapeut inom primärvården. Jag har valt att vidareutbilda mig inom kvinnors hälsa och jobbar dagligen med att hjälpa kvinnor med olika besvär. Kvinnohälsa är ett brett begrepp som innefattar besvär från det att kvinnan kommer i puberteten och under resterande del av livstiden. De vanligaste besvären jag arbetar med är graviditetsrelaterad ländrygg- och bäckensmärta samt inkontinens och bäckenbottendysfunktion. Vid samtliga besvär är träning en viktig del av behandlingen och det finns mycket som jag som fysioterapeut kan hjälpa till med.

Min drömvision

Jag fastnade för området efter att ha träffat flertalet kvinnor som upplevde tabu och skam kopplat till sina besvär. Det många inte vet är att bäckenbottenbesvär är extremt vanligt och ca varannan kvinna någon gång får besvär från bäckenbotten. Många söker inte för sina besvär då de inte vet att det finns hjälp att få. Min drömvision är att ta bort all skam och tabu kopplat till ämnet och att öka kunskapen så att fler söker hjälp och besvär kan förebyggas.

Med den här kursen vill jag hjälpa dig att förebygga besvär kopplade till graviditeten samt öka din förståelse för kroppen. Tillsammans kommer vi diskutera träningsupplägg anpassade för den friska gravida kvinnan och hjälpa dig att bli ditt bästa gravida jag!